Zaken idee
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat kun je doen als je een zakelijk conflict hebt?

Voor veel mensen is het zelfstandig ondernemen de beste manier van werken. Je bent dan namelijk eigen baas, je kunt je eigen tijden inplannen en vaak verdien je meer dan wanneer je voor een baas werkt. Echter, je hebt ook veel meer verantwoordelijkheden. Je moet namelijk zelf je administratie bijhouden, daarnaast moet je zelf zorgen dat je nieuwe klanten binnenhaalt en vervolgens is het belangrijk om goede deals met hen te sluiten.

Er kan veel misgaan bij het sluiten van deze deals. Dat kan leiden tot juridische conflicten. Alhoewel je hier als ondernemer helemaal niet op zit te wachten, zul je toch een manier moeten vinden om hier mee om te gaan. Gelukkig kun je maatregelen treffen zodat je een goed vangnet achter de hand hebt voor wanneer de zaken even niet zo gaan zoals je graag zou willen.

Een verzekering afsluiten om een goed vangnet te creëren

Verzekeringen sluit je af om risico’s af te dekken. Juridische problemen zijn een goed voorbeeld van dergelijke risico’s want alhoewel je er alles aan doet om ze te voorkomen, kun je er toch zomaar ineens in een belanden. Omdat dit een zware wissel kan trekken op je bedrijf, is het daarom goed om maatregelen te nemen voordat het noodlot toeslaat. Je kunt daarom een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Dit is een verzekering die je altijd kunt gebruiken wanneer je een jurist nodig hebt. Het voordeel van deze polis is dat je enkel een vast bedrag per maand hoeft te betalen aan je verzekeraar en in ruil daarvoor kun je altijd een specialist inschakelen. Daarmee voorkom je niet alleen dat je hoge kosten moet maken om een jurist te betalen, maar ook dat je heel veel tijd kwijt bent aan deze zaak. Als ondernemer kun je je tijd waarschijnlijk beter gebruiken en dus is outsourcen key in deze.

Wat kan een jurist precies voor je betekenen als ondernemer?

Wanneer je eenmaal een goede rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, kun je vervolgens een jurist inschakelen op het moment dat je in een geschil verwikkeld bent geraakt. Dit kan zijn met bijvoorbeeld een klant, een leverancier of een zakenpartner. De jurist zal voor je kijken welke afspraken allemaal gemaakt zijn en of deze juridisch juist zijn. Mocht blijken dat er onwettelijke overeenkomsten gesloten zijn, dan kan de jurist een brief aan de tegenpartij voor je opstellen.

Mocht een brief niet voldoende zijn, dan kun je er ook voor kiezen om een gesprek met de tegenpartij aan te gaan. De jurist kan dan voor je het woord voeren, maar je kunt dit ook zelf doen. Mochten jullie er ondanks alle gesprekken en voorstellen niet uit kunnen komen, dan kun je besluiten om te gaan procederen. Je legt de zaak dan voor aan de rechter. Deze zaak kan eveneens door de jurist voorbereid worden.

Zijn er ook alternatieven voor een doorlopende verzekering?

Misschien denk je: is een doorlopende verzekering de enige manier om van rechtsbijstand gebruik te kunnen maken? Het antwoord is ‘nee’. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van een eenmalige verzekering voor rechtsbijstand: de rechtshulp on demand optie. Dit is een pakket dat je eenmalig afsluit voor een specifieke zaak. Je kunt op de site van je verzekeraar een aantal vragen over je probleem invullen en vervolgens krijg je te zien welke jurist je kan helpen en tegen welk bedrag. Dit zijn de totale kosten zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Zo kun je toch met een jurist werken die de zaak voor je aanpakt.