Zaken idee
Image default
Auto-industrie

3 Tips om je producten veilig te verzenden

Je wilt er zeker van zijn dat je zending veilig verloopt. Je wilt geen ongelukken of schade, want deze kosten je geld in termen van vervangings- en reparatiekosten. Een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je producten veilig en probleemloos worden verzonden, is door te kiezen voor een betrouwbare koeriersdienst en de juiste verpakkingsmaterialen te gebruiken zoals verzenddozen met logo.

Gebruik duurzame verzenddozen met logo

Een van de beste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je producten veilig worden verzonden, is door een stevige verzenddoos te gebruiken met je bedrijfslogo erop gedrukt, zoals die van Superdoos. Met het gebruik van deze doos is het niet alleen gemakkelijker voor degenen die je zendingen behandelen om deze te identificeren, maar ook voor marketingdoeleinden. Je kunt je logo op de dozen afdrukken of plakken om ze beter te presenteren en herkenbaarder te maken voor zelfs niet-klanten die artikelen van je ontvangen.

Zorg ervoor dat je zending goed is verpakt

Het eerste waar je voor moet zorgen is dat je pakket goed is ingepakt. Dit betekent dat de doos stevig en sterk genoeg moet zijn om het gewicht te dragen van wat je zending. Het moet ook een goede afdichting hebben, zodat er geen water of stof binnen kan komen. Gebruik hiervoor een sterke tape om de doos goed af te sluiten wanneer je deze sluit. Als er een kans bestaat dat iets nat wordt tijdens verzending, zorg er dan voor dat je product is ingepakt in noppenfolie of iets dergelijks voordat je het op zijn laatste rustplaats in je pakket legt. Controleer ten slotte op eventuele scherpe randen of hoeken op eventuele buitenste stukken verpakkingsmateriaal. Scherpe randen kunnen een artikel niet onmiddellijk beschadigen wanneer het wordt verzonden, maar kunnen na verloop van tijd schade veroorzaken als het tijdens het transport niet wordt gecontroleerd.

Gebruik pallets om je dozen te ordenen

Pallets zijn een geweldige manier om je verzonden producten veilig en georganiseerd te houden. Ten eerste kun je ze steeds opnieuw gebruiken, wat je zal helpen om geld te besparen. Ten tweede zijn ze stabieler dan dozen, dus als er een van de vrachtwagen valt, zal hij niet zoveel beschadigen als hij de grond raakt. Ten derde zorgt het gebruik van pallets ervoor dat al je producten niet te veel bewegen in het geval van een ongeluk of ruw terrein op de weg.