Zaken idee
Image default
Detailhandel

Eet tafel met vintage spiegel in de eetkamer

Eet tafel met vintage spiegel in de eetkamer

Als u op zoek bent naar een elegante en eenvoudige manier om een eetkamer op te fleuren, voeg dan een spiegel toe. Afhankelijk van de grootte van uw eetkamer, tafel en stoelen, zult u een spiegel van het juiste formaat willen kiezen. Vintage spiegel is een praktisch en esthetisch accessoire dat vaak te vinden is in de entree, hal en slaapkamer. Een eetkamer is een uitstekende plek om een of twee spiegels op te hangen. Niet alleen zal een spiegel parallel aan een kroonluchter of ramen geplaatst het licht versterken, maar het laat een kamer grootser lijken. Natuurlijk zijn er enkele ontwerpregels die moeten worden gevolgd bij het plaatsen van een spiegel in een eetkamer: 

  • Plaats een spiegel zo dat hij op ooghoogte staat.
  • Hang grotere, horizontaal gerichte spiegels op om een kamer ruimer te doen lijken.
  • Plaats een spiegel niet zo dat de gasten zichzelf zien eten.
  • Plaats spiegels zo dat ze natuurlijk licht of bestaande armaturen weerspiegelen
  • Vergeet niet te overwegen welke voorwerpen in de spiegel worden weerspiegeld.
  • Hang uw spiegel op een veilige manier op

Spiegels en tafel zijn een geweldig accent in huis en zien er vorstelijk uit in combinatie met een eetkamertafel en stoelen. 

Eetkamer spiegel decor

Een mooie vintage spiegel geeft niet alleen een visueel aangename toets aan een eetkamer, maar heeft volgens Feng Shui ook gunstige voordelen. Men gelooft dat een spiegel in een eetkamer in een gunstige richting moet worden opgehangen om de rijkdom te vergroten en je eten ‘energetisch te verdubbelen’.

Wanneer u een spiegel plaatst, kan je hem het beste ophangen aan de muur die het dichtst bij uw eet tafel staat. Een andere goede plaats is tegenover een raam waar natuurlijk zonlicht doorheen stroomt. Ontdek doordachte manieren om uw spiegel te benadrukken door kaarsen van verschillende hoogtes of planten voor het reflecterende oppervlak te zetten. Voeg naast de vintage spiegel een selectie kunstwerken of wandlampen toe voor een geraffineerd accent. Er zijn tal van leuke ideeën voor het ophangen van een spiegel in de eetkamer om je tafel te accentueren.

Comfortabel dineren

Spiegels zijn net als tapijten een welkom accent in huis, omdat deze elementen van nature een troostende sfeer uitstralen en een kamer uitnodigend doen aanvoelen. Een groep spiegels in verschillende stijlen en formaten is een blikvanger aan de muur van de eetkamer, vooral als je een chique tafel heb. Spiegels van verschillende afmetingen en stijlen die aan de muur hangen, kunnen kaarsen, planten, kunstwerken en verlichtingsarmaturen weerspiegelen. Door kleinere vintage spiegel of meer verborgen spiegel te gebruiken, kan het ongemakkelijke beeld worden vermeden dat men zichzelf ziet eten wanneer men bij iemand anders thuis is.

 Licht versterken

Door een vintage spiegel strategisch in een eetkamer te plaatsen, wordt het licht op natuurlijke wijze versterkt. Creëer een prachtige sfeer door spiegels tegenover een zonnig raam te hangen of de reflecterende glinstering van een fonkelende kroonluchter op te vangen. Plaats spiegels zo dat ze het zachte, romantische licht weerkaatsen van kaarsen die overal in de kamer staan. Alle soorten eetkamers, van boho tot modern en industrieel, kunnen baat hebben bij deze techniek.

tafel