Zaken idee
Image default
Materialen

Waar moet je op letten bij het kopen van een printer?

Het hebben van een printer is voor zowel thuis als op het werk erg handig. Daarom is het niet gek dat veel mensen en bedrijven printers willen aanschaffen. Dit is alleen niet voor iedereen zo gemakkelijk, aangezien een printer veel verschillende onderdelen, functies en benodigdheden heeft. Zo weet niet iedereen dat je bijvoorbeeld voor een Epson printer een Epson 603 cartridge nodig hebt of dat er verschillende soorten printers zijn zoals laser- en inkjetprinters. Vandaar dat het belangrijk is om van te voren een beetje kennis te hebben over printers.

Soorten printers:

Je hebt dus tegenwoordig verschillende soorten printers. De meest bekende soort printer is de inkjetprinter. Een inkjetprinter maakt gebruik van inktcartridges, zoals bijvoorbeeld de cartridge HP 303xl zwart. Deze cartridges spuiten als het ware de inkt op het papier.

Een andere soort printer is de laserprinter. Deze printer werkt op basis van poeders waar een toner in zit, en dit wordt door middel van lasers en spiegels op het papier gedrukt.

Los van hoe er papier afgedrukt wordt is er nog een ander verschil tussen de soorten printers, namelijk de functionaliteiten. Zo heb je all-in-one printers waar je ook mee kunt kopiëren en in scannen, of wifi printers die draadloos verbonden kunnen worden met je apparaten.

Doeleinden van de printer:

Zoals hierboven al eerder benoemd werd heeft een printer meerdere doeleinden. Tegenwoordig kan een printer niet alleen maar uitprinten, maar ook scannen en kopiëren. Daarom is het handig om van te voren te bedenken waarvoor je de printer nodig hebt. Wanneer je het alleen voor thuis gaat gebruiken heb je vaak genoeg aan een normale printer of eentje die ook kan kopiëren. Maar wanneer je op zoek bent naar een printer voor op het werk ben je misschien meer op zoek naar een printer die meer kan en langer meegaat. Dan kun je het beste kiezen voor all-in-one printers of echte kantoorprinters. Deze zijn vaak iets complexer dan een simpele printer, maar bieden wel veel meer aan.

Budget:

Als laatste maar zeker niet de minste moet je ook denken aan je budget. Een printer aanschaffen is namelijk niet goedkoop en hoe meer dingen de printer aanbiedt, hoe duurder het zal worden. Ook moet je denken aan het bijvullen van de printer. Want de kosten houden niet op nadat je de printer gekocht hebt. Eens in de zoveel tijd zul je inkt of toner moeten kopen voor in de printer.

https://www.inktmedia.com