Zaken idee
Image default
Bedrijven en samenleving

3 redenen waarom parkeerterrein goede verlichting nodig heeft

3 redenen waarom parkeerterrein goede verlichting nodig heeft

Om ongelukken en ongevallen in een parkeerterrein te voorkomen, is het belangrijk dat de verlichting aangenaam is en helder is. Bezoekers van de parkeergarage moeten een veilig gevoel krijgen als ze een parkeerplaats zoeken of de auto aan het parkeren zijn. Daarnaast moeten bezoekers ook voldoende kunnen zien om de sleutels te vinden en bijvoorbeeld in een tas te kunnen kijken. Conventionele TL verlichting werpt vaak schaduwen en als er een lamp uitvalt of kapot gaat is de ruimte gelijk niet meer goed verlicht. Gelukkig kun je deze problemen heel eenvoudig oplossen door voor LED verlichting parkeerdek te kiezen. Maar wat zijn nu de grootste redenen om een parkeerterrein te voorzien van goede verlichting? Hieronder lees je de 3 belangrijkste redenen. 

 

Reden 1: Het maakt het rijden veiliger

Er zijn meerdere studies die aangetoond hebben dat overdag rijden veel veiliger is. Voertuigen die bij daglicht rijden zijn sneller en beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Verlichting op een parkeerterrein is er dus niet per se om het zicht van de bestuurder te verbeteren, maar om het zicht van andere weggebruikers op de parkeerplaats te verbeteren. Als een andere weggebruiker je in een parkeervak beter kan zien, bijvoorbeeld bij het inparkeren of achteruitrijden, neemt de kans op een onbedoelde botsing af. Als je een weggebruiker bent, is de kans kleiner dat je over het hoofd gezien wordt. 

 

Reden 2: Minder schade en ongevallen

Als het aankomt op veiligheid speelt goede verlichting een cruciale rol. Natuurlijk kan het geen kwaad om de verlichting op je parkeerplaats goed in de gaten te houden om het aantal ongelukken te verminderen. Als een hoek of een parkeerplaats slecht verlicht is, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Een automobilist kan een overstekende voetganger niet goed zien of er ontstaat een dode hoek waardoor een geparkeerde auto of een auto die aan komt rijden niet gezien wordt. Hierdoor is er ook een grotere kans dat er een botsing ontstaat. Door voor de juiste LED verlichting parkeergarages te kiezen zijn deze ongevallen eenvoudig te voorkomen. 

 

Reden 3: De criminaliteit gaat naar beneden

Door LED verlichting aan een parkeerterrein toe te voegen, zoals de hoogwaardige LED verlichting van Prolumia, zorg je voor een veiliger gevoel voor iedereen die zich op de parkeerplaats bevindt. LED verlichting flikkert niet, maken geen geluid en branden daarnaast ook niet zomaar door, waardoor de omgeving altijd correct verlicht is. Eventuele criminelen staan hierdoor altijd in de spotlight en kunnen daarnaast ook beter gehoord worden. De criminaliteit zal hierdoor verminderen. De lichten kunnen hierdoor de veiligheid van de automobilisten en de voetgangers verbeteren. 

https://www.prolumia.nl/