Zaken idee
Image default
Bedrijven en samenleving

Vijf tips en tricks voor de beste valbeveiliging

Vijf tips en tricks voor de beste valbeveiliging

Op hoogte werken is al spannend en kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Vallen is een van de meest voorkomende ongelukken tijdens het werken in de hoogte. Met een goede valbeveiliging ga je dit tegen en zul je niet zo makkelijk vallen. Maar wat is een goede valbeveiliging? In onderstaande artikel geven we je vijf tips en tricks voor de beste valbeveiliging: 

 

De ABC van valbeveiliging

Als allereerste is het belangrijk om te weten van de ABC van valbeveiliging. A staat hier voor Anchorages of ook wel verankeringen. Dit zijn de vaste en veilige bevestigingspunten van een valbeveiliging. B staat voor Body support. Dit is het harnas dat de werker draagt als ze op hoogte werken. C staat voor Connector, dit is een connectie- en verbindingselement tussen A en B, tussen het harnas en de verankering. 

 

Het maximale draaggewicht van een harnas

Onze tweede tip is om altijd goed het maximale draaggewicht van de valbeveiliging in de gaten te houden. Het harnas en de connector samen kunnen een bepaald gewicht dragen. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar je eigen lichaamsgewicht, maar ook naar de kleding die je aanhebt en alle spullen die je mee moet nemen. Weeg jezelf dus een keer met alles dat je nodig hebt aan, zodat je zeker weet dat je niet boven het maximale draaggewicht van de valbeveiliging gaat zitten. 

 

Je harnas op de juiste manier dragen

De valbeveiliging zal alleen goed werken als het harnas goed zit. Het is dus belangrijk om het harnas goed te dragen. Hiervoor moet je het geheel over je schouders doen en je armen erdoorheen steken, alsof je een jas aantrekt. Trek de borstband ook goed dicht en duw de andere band aan de achterkant tot onder je billen. Pak dan de beenbanden tussen je benen en haak deze aan de voorkant. Stel ze goed af: er moet nog een hand tussen kunnen, maar niet helemaal door kunnen schieten. Verstel daarna de schouderbanden totdat het harnas precies past. Het harnas moet niet te strak zitten. 

 

Goed zorgen voor je valbeveiliging

Voor een goede valbeveiliging moet je goed zorgen, zodat de valbeveiliging ook echt zijn werk blijft doen. Zorg er dus voor dat de valbeveiliging schoon en droog blijft. Schrijf er bijvoorbeeld niks op en maak er geen onnodige spullen aan vast. Op deze manier blijft de valbeveiliging netjes en kun je deze nog erg lang blijven gebruiken. 

 

Kies de beste veiligheidshaken uit

Bij een goede valbeveiliging horen de beste veiligheidshaken. Een goede veiligheidshaak zorgt voor een goede valbeveiliging. Dat is namelijk uiteindelijk waar een groot deel van het gewicht aan zal hangen. Goede veiligheidshaken zijn in allerlei soorten en maten te vinden. Tegenwoordig kun je ze zelfs online bestellen. Bij Nedelko.nl kun je makkelijk en snel de beste veiligheidshaken vinden en bestellen. Dan worden ze gewoon bij je bedrijf of thuis geleverd.  Kijk altijd goed naar het maximale draaggewicht van de veiligheidshaken, zodat je zeker weet dat de haak het gewicht zal kunnen dragen. 

 

https://www.nedelko.nl/