Zaken idee
Image default
E-commerce

Tips bij het starten van je eigen website

Het starten van je eigen website is een van de beste dingen die je kunt doen om je online bedrijf te starten. Het internet is een geweldige manier voor zelfpromotie en het bereiken van potentiële klanten. Net als al het andere in het leven, komt het niet zonder zijn eigen uitdagingen.

Probeer webhosting

Webhosting is de fysieke server waarop je website staat. Het is een computer die alle inhoud en gegevens van je website bevat. Je kunt een dedicated server kopen of een gedeelde server gebruiken, die meestal goedkoper is maar minder goed presteert. Dedicated servers zijn duurder omdat ze hun eigen hardware hebben en niet worden gedeeld met andere sites. Ze zijn dus beter voor de prestaties als je een site op ondernemingsniveau met hoog verkeer hebt.

Kies een domeinnaam

Het kiezen van een domeinnaam is een van de belangrijkste dingen bij het starten van je website. Het zal de eerste indruk zijn die mensen van je hebben, dus zorg ervoor dat het gedenkwaardig en gemakkelijk te spellen is. Je kan best ook de domeinnaam checken voordat je deze koopt. Houd ook rekening met je merk en de branche waarin je je bevindt. Als alles goed gaat, kan deze website een succesvolle zakelijke onderneming worden en op een dag zelfs uitgroeien tot een internationaal merk, dus kies verstandig. Wees niet te creatief, want het is moeilijk om een ​​echt lange of vreemd klinkende URL te onthouden. Gebruik tot slot niet hetzelfde domein als iemand anders.

Kies een thema

Het selecteren van een thema kan het moeilijkste onderdeel zijn van het opzetten van je website. Er zijn veel thema’s beschikbaar. Het lijkt misschien een onmogelijke taak om er een te vinden die gemakkelijk te navigeren en aan te passen is, er goed uitziet op mobiele apparaten, responsief en snel is. Je moet ook kennis nemen van eventuele codeerfouten of bugs die in elk thema aanwezig kunnen zijn voordat je het aanschaft. Als je niet weet hoe je deze fouten zelf kunt controleren, vraag het dan aan iemand die er wel verstand van heeft. Het is de moeite waard om iemand anders te betalen om dit voor je te doen indien nodig.

Google Analytics instellen

Het instellen van Google Analytics op je website is een cruciale eerste stap om te begrijpen hoeveel mensen naar je site komen, waar ze vandaan komen en wat ze doen als ze daar aankomen. De analysetool helpt je te begrijpen welke inhoud het populairst is onder bezoekers, wie de site het vaakst bezoekt, welke pagina’s de meeste leads genereren en nog veel meer.