Zaken idee
Image default
Financiële diensten

Een kredietverzekering voor elke type bedrijf

Een goede kredietverzekering afsluiten is altijd aan te raden. Het is belangrijk om risico’s te bestrijden. Deze verzekering draagt daaraan bij. De afhankelijkheid van de betaalbereidheid van afnemers wordt dan iets kleiner. Natuurlijk moeten zij nog altijd betalen, maar als er iets misgaat, levert dat jouw onderneming niet direct schade op. Dit is wel heel fijn om als basis te hebben wanneer je aan de slag gaat. Het levert daarnaast nog veel meer op.

De incasso laten verzorgen

Een voordeel van het afsluiten van de kredietverzekering is dat het direct ook goed geregeld is met betrekking tot de incasso. Dit wordt dan op de juiste wijze afgehandeld. Ondertussen zorgt de verzekeraar gewoon dat je alvast het bedrag op de factuur in handen krijgt. Jij kan daarmee dus ook je eigen toeleveranciers blijven betalen. Dat is wat verzekeraars zoals Coface kunnen bieden. Dit is een belangrijk extra voordeel. Zo heb je zelf geen omkijken naar het innen ervan.

Inzicht in de kredietwaardigheid

Een belangrijk voordeel van werken met een goede kredietverzekeraar is dat deze meer biedt dan alleen een verzekering. Het is ook zo dat er tools worden geboden om te zien hoe het gesteld is met de kredietwaardigheid van de afnemers. Wanneer je meer inzicht in de betaalbereidheid van de afnemer hebt, is het ook gemakkelijker om te bepalen of dit het risico waard is. Je kunt dan ook bepalen hoe je de verzekering hiervoor inzet.

Voor elk soort bedrijf

Het is ook zo dat de kredietverzekering niet slechts in één vorm te krijgen is. Het is zelfs zo dat er voor elk soort onderneming een verzekering op maat te krijgen is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat veel zaken zelf aan te passen zijn. Denk aan welke transacties of welke debiteuren je verzekert. Het helpt je om een goede keuze te maken en de onderneming gewoon op een gezonde manier door te laten lopen. 

nederlandinbedrijf.nl