Zaken idee
Image default
Financiële diensten

Zo bouw je een vermogen als expat voor je pensioen op

Voor een mooi expat pensioen is het erg belangrijk dat je geld beschikbaar stelt voor in de toekomst. Omdat je in het buitenland geen recht meer hebt op de AOW, ben je afhankelijk van je eigen spaargeld. Om te voorkomen dat je in een financieel ellendige situatie zit, is het daarom essentieel om een vermogen op te bouwen. Dit kan op allerlei manieren, waarbij het vooral handig is om met een adviesbureau aan tafel te gaan zitten. Zij kunnen jou inzichten geven in hoe jij het beste je geld kan beleggen. Op die manier kan je een vermogen opbouwen, zodat je later genoeg geld over hebt om in je levensbehoeften te voorzien.

Zelf je vermogen als expat uitbreiden

Wanneer je als expat zijnde opzoek bent naar een plek om te beleggen, zijn er allerlei opties waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er speciale beleggingsfondsen waaraan je kunt deelnemen, maar kan ook je werkgever je spaarpot vullen door een deel van je salaris hierin te stoppen. Ook zelf zijn er opties om je geld aan het werk te zetten. Je kunt namelijk via beleggingssites je geld beleggen. Hierbij kan je in een lange tijdspan veel geld verhogen. Let er wel op dat je bij beleggen een deel van je inzet kunt verliezen. Het biedt geen zekerheid dat je al je investeringen blijft behouden.

Zo leg je maandelijks geld opzij

Om voldoende geld te beleggen, is het belangrijk dat je maandelijks een vast bedrag opzij legt. De hoogte hiervan kan je natuurlijk zelf kiezen, al is het beter om een bescheiden bedrag te vermijden. Sla bijvoorbeeld onnodige producten over en investeer deze in je beleggingsfonds. Op die manier bouw je met de jaren een krachtig vermogen op die je tijdens je pensioen op kunt maken. Vooral in het buitenland is dit belangrijk, omdat hier weinig tot geen sociale voorzieningen zijn. Ook de werkgevers hebben vaak geen pensioenfonds die wel in Nederland aanwezig is.