Zaken idee
Image default
Marketing en reclame

Verschillende mogelijkheden voor het ‘digitale visitekaartje’

Een digitaal visitekaartje is een elektronische versie van een traditioneel visitekaartje. In plaats van een fysiek kaartje, worden de contactgegevens van een persoon opgeslagen in een digitaal bestand. Dit bestand kan worden verzonden via e-mail, instant messaging of andere digitale middelen. Er zijn verschillende manieren waarop digitaal visitekaartjes kunnen worden gebruikt. Hieronder een paar voorbeelden:

Via e-mail

Digitaal visitekaartjes kunnen worden verzonden als bijlage in een e-mail. De ontvanger kan het bestand openen en de contactgegevens in zijn of haar e-mail- of telefoon agenda opslaan.

Via instant messaging

Digitaal visitekaartjes kunnen worden verzonden via instant messaging-apps zoals WhatsApp of Telegram. De ontvanger kan het bestand openen en de contactgegevens in zijn of haar telefoon agenda opslaan.

 

Via NFC

Sommige digitale visitekaartjes zijn ook beschikbaar in NFC-formaat, zodat de gegevens kunnen worden uitgewisseld door simpelweg het kaartje tegen een NFC-enabled apparaat aan te houden.

Via QR codes

Digitaal visitekaartjes kunnen ook worden gedeeld via QR codes. Door een QR code te scannen met een smartphone, wordt de contactgegevens opgeslagen in de telefoonagenda van de ontvanger. Maar hoe scan je een QR code? Het scannen van een QR code doe je heel gemakkelijk met je mobiele telefoon. Het enige wat je hoeft te doen, is de camera te openen en deze te richten op de code. Je krijgt dan een pop-up op je scherm, met de vraag of je naar een desbetreffende pagina wilt of informatie wilt ophalen. 

 

Het voordeel

Het grootste voordeel van digitale visitekaartjes is dat ze gemakkelijk kunnen worden gedeeld en opgeslagen, en dat ze geen fysiek papier nodig hebben. Dit maakt ze milieuvriendelijker en efficiënter in gebruik. Digitale visitekaartjes kunnen ook sneller worden bijgewerkt en aangepast in geval van veranderingen in contactgegevens. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het op een beurs, waar je meerdere visitekaartjes krijgt, niet echt praktisch is dat je tientallen mailadres en telefoonnummers handmatig moet overnemen in je telefoon.