Zaken idee
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bedrijven en voorkomende IT problemen

Heeft u een eigen onderneming? Dan ontkomt u niet aan IT binnen uw organisatie. Onder IT valt uiteraard heel veel. Elke PC, laptop of tablet binnen uw bedrijf waarmee gewerkt wordt in bedrijfsbelang valt onder uw IT. Deze IT infrastructuur gaat ook steeds verder. Waar voorheen nog veel handgeschreven werd, daar wordt tegenwoordig steeds meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd.

Geleidelijk aan werd de eerste stap richting digitaliseren gezet door het uitwerken van handgeschreven checklists bijvoorbeeld in een digitaal formulier op de computer. Door dit digitale formulier op een bedrijfsnetwerk te plaatsen werd het snel te raadplegen door al uw werknemers. Zodoende werd de efficiëntie verhoogd en kon het werktempo op veel afdelingen omhoog.

Haperingen in de IT

Een veel gehoorde kreet is dat automatisering mooi is, zolang het allemaal werkt. En dat klopt natuurlijk ook. Een volledige IT infrastructuur kan u voor verschillende vraagstukken vooraf plaatsen. En ook kunnen er gaandeweg problemen ontstaan waarvan u niet weet hoe u ze kunt oplossen.

Daar zijn bedrijven voor die hierin gespecialiseerd zijn. Geen vraagstuk op dit gebied blijft onbeantwoord. Hieronder geven we een paar voorbeelden waarvoor u dergelijke bedrijven kunt inschakelen.

IT

PC’s en laptops aanschaffen

Als u een kantoor heeft waar bijvoorbeeld twintig mensen werkzaam zijn, dan hebben al deze werknemers een computer nodig. Welke computer dient u aan te schaffen? Hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit moeten deze hebben? Wellicht vragen waarop u niet direct antwoord weet. Voor deze vraagstukken kunt u een expert inhuren. Deze kan samen met u een inventarisatie maken van de werkzaamheden. Zodoende komt u tot een pakket aan computers die voor uw bedrijf passend zijn. Belangrijk is ook daarbij om te bespreken hoe vaak u wilt wisselen van computers. Kiest u voor een termijn van twee jaar waarna alles vervangen wordt, of gaat u voor vier jaar. Dit kan van belang zijn voor het type computer dat u dient aan te schaffen.

U kunt de computers daadwerkelijk kopen. Maar u kunt ook kiezen voor een lease contract. Hierbij bent u tevens gegarandeerd van een bepaalde service vanuit de partij waar u de computers leaset.

Heeft u ook buitendienst medewerkers die de hele dag op pad zijn naar klanten? Dan kan een laptop handig zijn die deze werknemers ter plekke bij de klant kunnen gebruiken.

Er zijn partijen die naast expertise op gebied van IT advies ook dergelijke apparaten als computers en laptops aanbieden. Zo heeft u alles bij één partij, dat werkt wel zo prettig.

Netwerk

Om als bedrijf alle dossiers en documenten en dergelijke voor alle werknemers inzichtelijk te maken is een degelijk bedrijfsnetwerk nodig. Dit aanleggen dient door een IT expert gedaan te worden alsmede het onderhoud. Het is als ondernemer verstandig hier een goed IT Bedrijf voor in de armen te nemen. Als u een probleem met het netwerk heeft, dan is het namelijk zaak dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Anders loopt u het risico dat het hele administratieve gedeelte van uw onderneming stil komt te staan.

Gerelateerde artikelen

Corona en thuiswerken: hoe werkt dat fiscaal gezien?

Innovatie in jouw bedrijf