Zaken idee
Image default
Bouw en onderhoud

De design mogelijkheden van glas op maat

Glas bestellen op maat biedt een breed scala aan mogelijkheden voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Of het nu gaat om het creëren van een moderne en strakke uitstraling of het toevoegen van een vleugje elegantie aan een ruimte, op maat gemaakt glas kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en voorkeuren van klanten.

Glas in lood en glas in loodramen

Glas in lood is niet alleen een traditionele ambachtelijke techniek, maar ook een artistieke expressie die een tijdloze elegantie toevoegt aan gebouwen. Het wordt vaak geassocieerd met kerken en historische gebouwen vanwege zijn verfijnde en gedetailleerde ontwerpen. Hedendaagse toepassingen van glas in lood kunnen echter een modern tintje geven aan interieurs, waardoor ze een unieke en persoonlijke uitstraling krijgen die de traditionele en moderne esthetiek combineert.

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas biedt een veelzijdige oplossing voor privacy behoeften zonder de noodzaak van volledige ondoorzichtigheid. Het matte of semi-transparante oppervlak dat wordt gecreëerd door het zandstralen maakt het ideaal voor ruimtes waar privacy gewenst is, zoals badkamers of kantoren. Bovendien kan het worden gebruikt voor decoratieve doeleinden, waarbij aangepaste ontwerpen en patronen worden gemaakt met behulp van sjablonen, waardoor unieke en artistieke elementen aan interieurs worden toegevoegd.

Gekleurd glas

Gekleurd glas is een krachtig ontwerpelement dat een levendige en dynamische uitstraling kan geven aan elk interieur. Door de diverse kleurenopties en tinten kunnen ontwerpers accenten leggen en de sfeer van een ruimte beïnvloeden. Of het nu gaat om subtiele accenten in ramen en deuren of opvallende kunstwerken en verlichtingsarmaturen, gekleurd glas biedt een breed scala aan mogelijkheden om de esthetiek van een ruimte te verbeteren en een unieke visuele ervaring te creëren.

Gehard glas

Gehard glas is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat wordt gewaardeerd om zijn weerstand tegen impact en buiging. De behandeling met warmte of chemicaliën versterkt de interne spanningen, waardoor het bestand is tegen krachtige stoten en druk. Hierdoor is gehard glas ideaal voor toepassingen waar veiligheid en duurzaamheid van cruciaal belang zijn, zoals in deuren, douchewanden en balustrades. Bovendien zorgt het unieke breukpatroon ervoor dat het glas bij breuk in kleine, onscherpe fragmenten uiteenvalt, waardoor het risico op letsel wordt geminimaliseerd en de veiligheid wordt verbeterd.