Zaken idee
Image default
Bouw en onderhoud

Zo richt je je tuinkantoor functioneel én stijlvol in

Als je van thuis uit werkt, dan kan het soms moeilijk zijn om de klik te maken tussen je werk en je gewone leven, zeker in je hoofd. Daarom is het belangrijk dat je een manier zoekt om beide werelden te scheiden en een tuinkantoor van My Home Office is daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk kan je daar enkel het beste uit halen als je je tuinkantoor ook op de juiste manier inricht. Hoe je dat doet en wat je ervoor nodig hebt, zijn vragen waar je hier een antwoord op krijgt!

3 handige tips voor de inrichting van je tuinkantoor

Een kantoor is een plaats waar je je wilt kunnen concentreren, en meer niet. Gebruik je onderstaande tips, dan richt je deze ruimte snel precies in zoals je dat wilt:

1. Houd het eenvoudig

Eenvoud is troef als het gaat om je kantoor. Hoe graag je je woonkamer of slaapkamer ook afwerkt met kleine kadertjes, bloemen en andere decoratie of hebbedingetjes, bij jouw werkruimte is het vooral belangrijk dat die eenvoud uitstraalt. Een overmaat aan decoratie, felle kleuren en spullen zal je concentratie alleen maar negatief beïnvloeden. Concentreer je dus op het essentiële en blijf daarbij. Kies voor een eenvoudig kleurtje op de muren, zet misschien hier en daar een stukje decoratie of een plant om wat leven in de brouwerij te brengen, maar overdrijf niet. Houd het eenvoudig en geconcentreerd werken wordt meteen een stuk gemakkelijker!

2. Ga voor meubilair van goede kwaliteit

Meubilair is belangrijk in je woning, maar natuurlijk ook in je tuinkantoor. Het spreekt voor zich dat je kiest voor meubelstukken die vooral bijdragen aan het functionele karakter van de ruimte. Denk maar aan een stevig en ruim bureau, waar je plaats genoeg hebt om nodige documenten en andere spullen op bij te houden. Ook een kleine ladekast of ordner kan een goede investering zijn, zeker als je wegwijs wilt raken in die grote hoop documenten waar je elke werkdag mee geconfronteerd wordt. Kies voor meubelstukken van goed kwaliteit die lang meegaan, en let vooral op hun design en of ze bijdragen aan je workflow!

3. Gezelligheid mag ook, zelfs in een kantoor

Hoewel je je tuinkantoor natuurlijk vooral gebruikt om te werken en te presteren, wil dat niet zeggen dat die ruimte er als een kerker uit moet zien. Er zijn heel wat manieren waarop je zelfs een functionele werkruimte gezellig kunt maken. Ga bijvoorbeeld voor stijlvolle verlichting, die optimaal verlicht én de look en feel van het kantoor wat aangenamer maakt. Daarbij kan voldoende natuurlijke lichtinval ook helpen om je productiviteit te boosten en tegelijkertijd je gemoed te verbeteren. Plaats hier en daar een groene plant of bloem, een foto van je gezin en een leuke boekenkast, en je tuinkantoor krijgt in één keer een unieke, gezellige look en feel die je productiviteit alleen maar positief beïnvloedt!