Zaken idee
Image default
Gezondheidszorg

Vermoeide ogen

Een ooglidcorrectie komt vaker voor dan je denkt. De redenen voor deze ingreep variëren van hangende oogleden of wallen. Bij hangende oogleden, is de oorzaak de dikte van de oogleden. Als deze oogleden opzwellen, worden ze zwaarder waardoor ze gaan hangen. Het zwaarder worden van de oogleden komt door het ouder worden. Door ouderdom neemt naast de afzakkende elasticiteit in de ogen, ook het vetweefsel dat zich achter door oog bevindt uit. Daarbovenop, zwakken de wenkbrauwen af doordat huid in het voorhoofd langzamerhand verzakt. Deze zaken gebeuren meestal niet in een keer maar staren vaak met vermoeide ogen. Heb jij nu last vermoeide ogen, lees dan snel verder en informeer bij een kliniek die hier veel ervaring mee heeft.

Oorzaken van vermoeide ogen

De oorzaak van vermoeide ogen liggen vaak bij het langdurig naar een scherm zitten te kijken. Uit onderzoek is gebleken, is dat jongeren door de pandemie 2,5 uur meer achter een scherm besteden. Dit is best wel veel als je nagaat dat jongeren zon gemiddeld 7 uur per dag achter de telefoon, laptop of tablet besteden. Een ander voorbeeld dat niet zo zeer te maken heeft met schermen, is het te lang en of te intensief lezen. Als je bijvoorbeeld een boek leest in een niet zo goed belichte kamer, dan zullen je ogen nog harder moeten werken om de tekst te kunnen lezen. Dit kan uiteindelijk meer moeheid brengen aan de ogen. Een andere reden is dat je vaak in een ruimte begeeft waar er airconditioning of centrale verwarming is. Bovendien resulteert sigarettenrook ook in vermoeide ogen.

Symptomen van vermoeide ogen

Je kan vermoeide ogen herkennen aan het feit dat de ogen kunnen branden. Ook kan er een stekende pijn in de ogen zitten. Vaak gaan rode ogen ook gepaard met traanogen. Iets anders wat niet zozeer te maken heeft met ogen, is de hoofdpijn die sommige mensen ervaren. Deze hoofdpijn is vooral merkbaar in het voorhoofd en achter de ogen. Een oplossing voor deze droge ogen, zijn oogdruppels. Oogdruppels werken namelijk het beste bestegen, jeukende, droge en geïrriteerde ogen. Nog een andere maatregel is voldoende afstand van het scherm te houden.

 

https://ooglift.nl/