Zaken idee
Image default
Personeelszaken

De verzuimapplicatie als hulpmiddel bij verzuim

In iedere onderneming, instelling of arbeidsrelatie komt het voor; verzuim op de werkvloer. Iedereen kan natuurlijk een keer ziek zijn, maar het is belangrijk om als ondernemer inzicht te krijgen in de verzuimcijfers. Niet alleen om de financiële kant van verzuim te kunnen begrijpen, maar ook om preventief op te kunnen treden tegen verzuim en langdurig verzuim te kunnen voorkomen. Iedere werknemer kan natuurlijk een griepje krijgen, maar zeker wanneer het verzuim veroorzaakt wordt door werk gerelateerde spanningen of onveiligheid op de werkvloer is snel en effectief optreden belangrijk. De verzuimapplicatie is dan ook een handig en prettig hulpmiddel voor ondernemers aangezien deze verzuimapplicatie real-time inzicht geeft in het huidige verzuim. Zo kan je werknemers gericht sturen op herstel, langdurig verzuim voorkomen en je medewerkers helpen om weer zo goed mogelijk te re-integreren binnen het team en de werkzaamheden.  

De voordelen van het gebruik van een verzuimapplicatie

Met het gebruik van de verzuimapplicatie heb je real-time inzicht in het huidige verzuim binnen jouw bedrijf of onderneming. Dit geeft je inzicht in de kosten, maar ook inzicht in het herstelproces van jouw werknemers. Je kan eenvoudiger in gesprek blijven want ook gespreksverslagen en afspraken kan je eenvoudig via de applicatie inzien. Hierdoor kan je de verzuimapplicatie ook gebruiken bij het helpen re-integreren van je werknemers. Verzuim door een griepje is vervelend maar vaak niet langdurig van aard. Het wordt pas vervelender als medewerkers langdurig ziek blijken en dat herstel naar het arbeidsproces lastig gaat. Doordat je real-time inzicht hebt in het herstelproces van de medeweker kan je sneller sturen en voorkom je langdurige uitval. Je kan je medewerkers direct voorzien van de nodige informatie en ook de lijntjes met de bedrijfsartsen zijn kort en helder. En het mooiste is dat alle gegevens die je opslaat in de verzuimapplicatie ook behouden blijven aangezien de gegevens op een back-up systeem worden opgeslagen. Hierdoor heb je zekerheid, zonder dat de persoonlijke gegevens van je werknemers op straat komen te liggen. Deze gegevens zijn namelijk beschermd en beveiligd. 

Ben op zoek naar manieren om verzuim binnen je organisatie goed te regelen? 

En wil je graag real-time inzicht in het verzuimpercentage op de werkvloer of binnen specifieke afdelingen? Dan is de verzuimapplicatie een slimme keuze. De software is zeer gebruiksvriendelijk en doordat de applicatie op verschillende systemen draait is deze ook voor vrijwel iedereen toegankelijk. De verzuimapplicatie geeft je real-time inzicht in het verzuim wat je in staat om snel en correct te handelen. Bovendien stelt het je in staat om beter in contact te blijven met de medeweker die verzuimt en kan je sneller en adequater sturen op terugkeer in de arbeidspositie. Met deze handige software heb je up-to-date inzicht, beschik je over de juiste informatie en worden je gegevens veilig en betrouwbaar opgeslagen. Het geeft je controle en inzicht over het verzuim binnen je onderneming, zonder dat je direct over hoeft te schakelen op experts of externe bureaus. Je hebt alle informatie die je nodig hebt binnen een handomdraai beschikbaar.