Zaken idee
Image default
Industriële goederen en diensten

De 3 meest belangrijke punten van hotelreiniging

In de horeca is netheid een van de belangrijkste factoren om gasten een geweldige ervaring te bieden. Hotels moeten zich houden aan strikte normen om ervoor te zorgen dat zij hun klanten een veilige en hygiënische omgeving bieden. Hier bespreken we de belangrijkste punten die in gedachten moeten worden gehouden bij het schoonmaken van hotels.

 

Sanering is nummer 1

Sanering moet bovenaan de lijst staan als het gaat om hotelreiniging. Gasten moeten er zeker van kunnen zijn dat hun omgeving vrij is van bacteriën en andere micro-organismen, dus desinfecteren van alle oppervlakken is essentieel. Alle oppervlakken die veel worden aangeraakt, zoals deurknoppen, lichtschakelaars en leuningen, moeten worden gereinigd met geschikte producten volgens de instructies van de fabrikant. Badkamers en keukens moeten ook speciale aandacht krijgen; deze ruimtes moeten grondig worden gereinigd en geschrobd met bleekwater of andere goedgekeurde reinigingsmiddelen voordat ze worden afgeveegd met wegwerpdoeken of papieren handdoeken.

 

Stofzuigen en afstoffen is ook belangrijk

Tapijten en vloerkleden regelmatig stofzuigen is essentieel voor het verwijderen van vuil en stof dat zich na verloop van tijd kan ophopen. Ook gestoffeerd meubilair moet regelmatig worden gestofzuigd om het schoon en vrij van allergenen te houden. Alle harde oppervlakken zoals meubels, vensterbanken, spiegels, armaturen, enz. moeten regelmatig worden afgestoft met microvezeldoeken of stofdoeken om stofdeeltjes van deze oppervlakken te verwijderen. Het is het makkelijkste om dit goed bij te houden, anders trekt het stof in het oppervlak en dan kost het veel meer tijd en moeite om schoon te maken. Bovendien ziet stof er niet fris uit en kan het problemen met de ademhaling veroorzaken.

 

Was- en linnendiensten

Beddengoed zoals lakens, kussenslopen, dekens, handdoeken en andere stoffen moeten regelmatig worden schoongemaakt om een hygiënische omgeving voor de gasten te handhaven. Hotelpersoneel moet controleren op vlekken of tekenen van slijtage voordat deze artikelen worden gewassen; bevlekt of versleten linnengoed moet onmiddellijk uit de circulatie worden genomen. Als onderdeel van dit proces moet al het beddengoed tussen gasten worden verschoond, ongeacht of het vuil of bevlekt lijkt. Bent u opzoek naar hulp bij de schoonmaak van het hotel? Neem dan eens contact op met EW Facility Services!

 

https://www.ew.nl/schoonmaken-hotel/